joi, 8 noiembrie 2012

REȚETE CULINARE

Pește cu cartofi natur
-1 kg. pește
-1 kg.cartofi
-1 plic vegeta
-pătrunjel
Fierbem cartofii cu praful -vegeta,ii așezăm pe un platou cu imaginație,opărim și peștele după ce a fost curățat și bine spălat.Il punem pe platou lăngă cartofi și asezonăm cu pătrunjel.


Prăjitură foarte simplă
Facem un aluat din făină ,o ceașcă cu apă,un cubuleț de țaic și sare.Lăsăm să crească și apoi il intindem cu sucitorul.Se unge cu gem.Se face un sul și se taie pentru a se crea melcișori.Se pune la copt intr-o tavă.Se lasă maxim 30 de minute.Se scot și se pudrează cu zahăr pudră amestecat cu vanilie .


Recomandări pentru cei care pleacă pentru mai mult timp de acasă.Dacă doriți să faceți sarmale și nu aveți varză murată ,cumpărați două verze de la piață și desfaceți foile.Foile desfăcute le opăriți in apă fierbinte.Apoi le umpleți cu compoziția de carne și le pregătiți in stilul tradițional știut de la bunica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu