joi, 4 octombrie 2012

SĂNĂTATE

Atunci cănd travaliul chimic este anormal,ca urmare a absorptiei de hrană care fermentează sau putrezește,produșii care rezultă exercită o acțiune iritantă asupra peretelui delicat al intestinului .Acesta incearcă fie să se debaraseze rapid de aceste produse ,ceea ce provoacă diaree ,fie să oprească avansarea lor printr-o contracție spasmodică,ceea ce provoacă stare de constipație.Astfel incăt intestinul subțire ,cu bogata sa garnitură de celule extrem de delicate și sensibile ,poate fi considerat  ca prima linie de apărare a corpului -combătănd neajunsurile cauzate de elemente nutritive nenaturale și nocive.O absorbție repetată a acestor elemente dăunătoare va determina intotdeauna inflamarea și distrugerea unei cantități importante de celule.Acesta  este momentul in care materiile toxice se acumulează in cantitate atăt de mare incăt intră in fluxul sanguin.Atunci cănd materia alimentară digerată este pe punctul de a fi absorbită ,se pun două probleme importante-cea a cantitătii și cea a calității.Dacă a fost inghițită o cantitate prea mare de hrană inseamnă că ea va fia asimilată ca prea multă materie digerată și pentru că intestinul nu dispune de un mecanism de reglare care să indice căt trebuie să absoarbă.Rezultatul -individul devine obez,fie bolnav.Boala poate fi acută sau cronică ,in funcție de reacția glandelor cu secreție internă.Incă din vremea Romei Antice  se cunoșteau pericolele supraalimentării.Romanii erau fini cunoscători in ale măncării și știau că era necesar să vomite o bună parte din ceea ce măncau in timpul banchetelor dacă voiau să-și păstreze sănătatea și să fie in măsură să se bucure in continuare de plăcerile lor epicuriene.De aceea existau servitoare care circulau printre convivi purtănd recipiente in care străngeau  ...ceea ce aceștia vomitau.Poate că se găndeau la aforismul lui Hipocrate conform căruia cei grași mor mai devreme decăt cei slabi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu