marți, 16 octombrie 2012

Rețete culinare

Salată de șpargel cu lămăie ,usturoi,maioneză
pentru 4 porții
-1 kg.șpargel de mărime mijlocie
-1 lingură de zahăr
-sare
- 200 gr. șuncă afumată
- 250 gr.pătrunjel
- 1 căpățănă de usturoi
- 1 albuș foarte proaspăt
-1 lingură de zeamă de lămăie
-60 ml.ulei de măsline
-20 ml ulei de măsline cu aromă de zeamă de lămăie
- 150 gr.iaurt
- piper alb
Se spală șpargelul .Se curăță de coajă.Se taie in bucăți potrivite și se pune la fiert intr-o oală cu apa ,zahărul și priza de sare.Se fierbe 18-25 de minute.Șunca se taie in bucăți de 2 cm.Se asezonează cu pătrunjel.Usturoiul se pisează și se amestecă bine cu sare și ulei pănă se face ca o pastă.Maioneza o preparați din două gălbenușuri nefierte și două gălbenușuri fierte ,frecate bine cu sare,ulei și zeama de la o lămăie.Uleiul se pune progresiv ,alternativ cu zeama de lămăie pentru a nu se tăia maioneza.Pentru a nu se tăia maioneza ,trebuie să fie gălbenușurile fierte foarte reci .Puneți șpargelul asezonat cu pătrunjel pe un  platou .Inconjurați-l cu usturoiul pastă și maioneza .Poftă bună.


Șpargel la cuptor

-1kg.șpargel de mărime mijlocie
-1 pachet de fix pentru legume
-ceapă
-unt pentru copt
-paste făinoase
-salam sau suncă presată

Se fiebe șpargelul .Se prepară fixul proaspăt.Se pune șpargelul in tavă ci ceapa și bucățelele de șuncă prăjite in prealabil in unt..Se adaugă paste fierte.Se toarnă fixul peste ingrediente și se introduce la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.Se scoate cănd s-a făcut o crustă deasupra și are aspectul unei budinci.Poftă bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu