joi, 4 octombrie 2012

Ravioli

-1 lămăie
-120 gr. zahăr pudră
-250 gr.unt
-1 praf de vanilie
-3 albușuri
-1 priză de sare
-325 gr.făină
-1 portocală
-100 gr.marmeladă
-100 gr.nuci
-25 gr.miere
-2 linguri rom
-2 linguri lapte
-făină pentru modelare
confetii pentru decor
-foile
-folie pentru copt
Lămăia se spală cu apă fierbinte,se taie in două .Jumătate de coajă se taie .Zahărul pudră ,untul tăiat bucățele ,zeama de la lămăie ,vanilia, 2 albușuri,sare,făina ,se amestecă foarte bine.Coca rezultată se pune intr-o folie la rece pentru 60 de minute.
Portocala ,se spală cu apă fierbinte ,jumătate din coajă se taie fin.Jeleul sau marmelada ,mierea,sucul de portocală și romul se coc 1-2 minute pănă se face un amestec ce poate fi pus ca umplutură.Se lasă la rece.Se ia coca și se modelează cu sucitorul pănă devine de 2-3 mm.Se fac circa 80 de pătrățele .40 de pătrățele se așează in tavă pe folia de copt,apoi un albuș se amestecă cu laptele .Se pune amestecul 2 peste pătrățele,apoi se pun celelalte 40 de pătrățele peste cele din tavă.Se unge cu albușul amestecat cu laptele și se decorează cu confetii,floricele.
Se introduce la cuptor 15-18 minute  la 175 grade pentru cuptor electric și la 150 de grade pentru cuptor pe gaze.Se lasă la rece  intr-un castron.Poftă bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu