miercuri, 14 octombrie 2020

REȚETE CULINARE

 BLAT DE  TORT

1/2 PISCOTURI SAU UN PANDIȘPAN DIN 6 OUĂ

CREMA

5 OUĂ

1/2 LAPTE

2 LINGURI FĂINĂ

300 GR.ZAHĂR

ZEAMA DE LA 2 PORTOCALE

AROME ȚI 40 GR.GELATINĂ

PREPARARE

SE PUNE INTR-UN IBRIC GELATINA ȘI SE ACOPERĂ CU APĂ RECE .SE ADAUGĂ CĂTE PUȚINĂ APĂ PĂNĂ SE INMOAIE GELATINA.GĂLBENUȘURILE ,ZAHĂRUL,FĂINA ȘI LAPTELE SE AMESTECĂ BINE ȘI SE PUN LA FOC MIC.CĂND SE INGROAȘĂ COMPOZIȚIA SE ADAUGĂ ZEAMA DE LA PORTOCALE ȘI GELATINA.CĂND VA AVEA  CONSISTENȚA UNEI CULAMALE SE IA DE PE FOC ȘI SE PUNE LA RECE.CĂND ESTE RECE SE PUN DEASUPRA ALBUȘURIEL BĂTUTE SPUMĂ.




TORT JOFFRE

100 GR.CACAO

300 GR ZAHĂR

300 GR.MIEJI NUCĂ

8 OUĂ

100 GR.STAFIDE

2 PACHETE DE UNT

SE FREACĂ ZAHĂRUL CU 5 GĂLBENUȘURI PLUS 3 OUĂ INTREGI.SE FIERBE PE FOC PĂNĂ SE INGROAȘĂ.SE LASĂ SĂ SE RĂCEASCĂ ȘI SE ADAUGĂ 5 ALBUȘURI BĂTUTE SPUMĂ.SE ADAUGĂ MIEJII DE NUCĂ MĂCINAȚI.SE FREACĂ 2 PACHETE DE UNT CU 100 GR.CACAO.SE AMESTECĂ TOATE .SE PUNE COMPOZIȚIA INTR-0 FORMĂ TAPETATĂ.SE LASĂ LA RECE PĂNĂ A DOUA ZI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu