vineri, 4 ianuarie 2013

REȚETE CULINARE

-5 OUĂ
250 GR.ZAHĂR
-50 GR.UNT
-250 GR.PĂINE ALBĂ RASĂ
-100 GR.FĂINĂ
-1 VĂRF DE CUȚIT DE SCORȚIȘOARĂ
-1 PRIZĂ DE CONDIMENT DE USTUROI
-1 LINGURIȚĂ DE CEAI CU SARE
-200 GR. GRĂSIME DE LA RINICHI
- 250 GR.STAFIDE
-250 GR.COACĂZE
100 GR.ZEAMĂ LĂMĂIE
-100 GR.ZEAMĂ POROCALE
-COAJĂ RASĂ DE LA O LĂMĂIE
-100 GR.ALINE COAPTE
-1/8 LITRU COGNAC
-1/4 LITRU SMĂNTĂNĂ
-GRĂSIME PE TRU FORME
- ULEI DE FLOAREA SOARELUI PENTRU FORME
--UN VĂRF DE CUȚIT DE ZAHĂR
-ESENȚĂ DE ROM
BUDINCA DE PRUNE ,IN MAREA BRITANIE SE COACE PENTRU NOAPTEA DE CRĂCIUN.ACEST PREPARAT A FOST TRANSMIS DIN GENERAȚIE IN GENERAȚIE ȘI A FOST PĂSTRATĂ REȚETA CU SFINȚENIE.PENTRU PĂSTRARE SE PUNE INTR-O FOLIE DE ALUMINIU LA CONGELATOR.SE SCOATE CĂT  ESTE NEVOIE ȘI SE INCĂZEȘTE LA CUPTORUL CU MICROUNDE SAU IN BAIE MARINĂ.
MOD DE PREPARARE
SE BAT MAI INTĂI OUĂLE ,ZAHĂRUL,UNTUL,ȘI SMĂNTĂNA PĂNĂ SE FACE O CREMĂ.
APOI SE AMESTECĂ PĂINE ALBĂ RASĂ CU FĂINA ȘI CONDIMENTELE ȘI SE ADAUGĂ TREPTAT PESTE COMPOZIȚIA DE OUĂ.SE AMESTECĂ BINE.SE ADAUGĂ GRĂSIMEA DE LA RINICHI FOARTE FIN TĂIATĂ .APOI SE ADAUGĂ SMOCHINELE ȘI COACĂZELE DUPĂ CE AU FOST FOARTE BINE SPĂLATE ȘI LĂSATE IN COGNAC 30 DE MINUTE PENTRU A-ȘI LUA SEVĂ ȘI A SE UMFLA MAI BINE.APOI IMPREUNĂ CU ZEAMA DE LĂMĂIE ,ZEAMA DE PORTOCALE ȘI ALUNELE SE AMESTECĂ FOARTE BINE.SE UNGE FORMA DE TEFLON ZEPTER CU ULEI DE FLOAREA SOARELUI ȘI SE PUNE DEASUPRA ABURILOR  DE LA BAIA MARINĂ.FORMA NU SE UMPLE .SE PUNE COMPOZIȚIE NUMAI 2/3 IN FORMĂ.APOI SE PUNE FORMA DEASUPRA ABURILOR ȘI SE LASĂ 4 /5 ORE SĂ FIARBĂ.DUPĂ CE S-A PREPARAT SE PUDREAZĂ CU ZAHĂR VANILAT.SE SERVEȘTE FIERBINTE.SE FACE PENTRU ASEZONARE UN SOS DE VIN  CREMĂ SAU BRANDY SOS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu