Raci umpluți cu orez
Se pregătesc racii ca de obicei,se umplu cu orez inăbușit ,cu o ceapă și codițele racilor tocate .Se fierbe in apă pănă orezul este fiert,apoi se servește.
Raci fierți in vin
25 de raci
1 și 1/2 vin alb
1 ceapă
pătrunjel verde
cimbru
1 morcov
1 ardei roșu
boabe de piper
1 foaie de dafin
sare
Se pun in vin legumele tăiate felii și se fierb.La primul clocot ,se introduc racii vii după ce se scoate moțul din codiță ,care iese foarte ușor.Racii trebuie să fie spălați in prealabil.Se adaugă piper ,o foaie de dafin și sare.Se lasă să fiarbă 15-20 de minute,se dau deoparte și se lasă in vin pănă a doua zi ,cănd se incălzesc și se servesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu