vineri, 28 septembrie 2012

REȚETE CULINARE

Vinete cu măsline



4 vinete
1/4 kg.de măsline
1 pahar de ulei
6 cepe
10 roșii
4 linguri cu verdeață tocată
1 lingură făină
1 cățel de usturoi
sare
Vinetele se spală ,se curăță de coajă ,se taie felii ,se sărează și se lasă o jumătate de oră să-și lase zeama amară,apoi se scurg intre palme,se șterg ,se dau prin făină și se prăjesc in ulei.Măslinele desărate se curăță de sămburi ,roșiile se curăță de pieliți și jumătate dintre ele se pun la fiert și se prepară un sos.Cealaltă jumătate de roșii se taie felii.Se toacă mărunt pătrunjel și mărar verde ,hațmațuchii și tarhon.Se taie ceapa felii subțiri și se călește in ulei.Intr- formă Iena se așează un rănd de vinete,apoi măsline,felii de roșii,ceapă călită,și usturoiul tăiat feliuțe ,verdeața și se repetă răndurile pănă se termină legumele ,apoi se presară sare fină ,se toarnă sosul de roșii și puțină apă sau vin și se introduc in cuptor să fiarbă pănă scade apa lăsată de legume.Se servesc calde sau reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu