BLAT DE TORT
1/2 PISCOTURI SAU UN PANDIȘPAN DIN 6 OUĂ
CREMA
5 OUĂ
1/2 LAPTE
2 LINGURI FĂINĂ
300 GR.ZAHĂR
ZEAMA DE LA 2 PORTOCALE
AROME ȚI 40 GR.GELATINĂ
PREPARARE
SE PUNE INTR-UN IBRIC GELATINA ȘI SE ACOPERĂ CU APĂ RECE .SE ADAUGĂ CĂTE PUȚINĂ APĂ PĂNĂ SE INMOAIE GELATINA.GĂLBENUȘURILE ,ZAHĂRUL,FĂINA ȘI LAPTELE SE AMESTECĂ BINE ȘI SE PUN LA FOC MIC.CĂND SE INGROAȘĂ COMPOZIȚIA SE ADAUGĂ ZEAMA DE LA PORTOCALE ȘI GELATINA.CĂND VA AVEA CONSISTENȚA UNEI CULAMALE SE IA DE PE FOC ȘI SE PUNE LA RECE.CĂND ESTE RECE SE PUN DEASUPRA ALBUȘURIEL BĂTUTE SPUMĂ.
TORT JOFFRE
100 GR.CACAO
300 GR ZAHĂR
300 GR.MIEJI NUCĂ
8 OUĂ
100 GR.STAFIDE
2 PACHETE DE UNT
SE FREACĂ ZAHĂRUL CU 5 GĂLBENUȘURI PLUS 3 OUĂ INTREGI.SE FIERBE PE FOC PĂNĂ SE INGROAȘĂ.SE LASĂ SĂ SE RĂCEASCĂ ȘI SE ADAUGĂ 5 ALBUȘURI BĂTUTE SPUMĂ.SE ADAUGĂ MIEJII DE NUCĂ MĂCINAȚI.SE FREACĂ 2 PACHETE DE UNT CU 100 GR.CACAO.SE AMESTECĂ TOATE .SE PUNE COMPOZIȚIA INTR-0 FORMĂ TAPETATĂ.SE LASĂ LA RECE PĂNĂ A DOUA ZI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu