duminică, 13 decembrie 2020

REȚETE CULINARE

 CALTABOȘ

CARNE TOCATĂ

OREZ

MIRODENII

SE UMPLE MAȚUL DE LA PORC CU COMPOZIȚIA .SE PUNE LA FIERT.SE FIERBE PĂNĂ GĂȘIM OREZUL FOARTE BINE FIERT.SE SERVEȘTE CU MUȘTAR SAU CU ARDEI IUTE.



SALATA DE LEGUME

CARTOFI

MORCOVI

GOGOȘARI MURAȚI 

CASTRAVEȚI MURAȚI

OUĂ

ULEI

ZEAMA DE LA 2 LĂMĂI

FRUNZE DE PĂTRUNJEL

MUȘTAR 

SARE

MAZĂRE

SE FIERB CARTOFII CU MORCOVII.SE FACE O MAIONEZĂ DIN 4 OUĂ.DOUĂ OUĂ FIERTE TARI ȘI DOUĂ OUĂ CRUDE.SE PUNE INTR-UN BOL DE PLASTIC GĂLBENUȚURILE DE LA OUĂLE FIERTE ȘI GĂLBENUȘURILE DE LA OUĂLE CRUDE.SE ADAUGĂ SARE.GĂLBENUȘURILE FIERTE TREBUIE SĂ FIE RECI.SE FREACĂ CU MIXERUL.SE ADAUGĂ ZEAMĂ DE LA 2 LĂMĂI ȘI TREPTAT ULEI.SE PUNE CĂTE UNPIC ULEI ȘI CĂTE UN PIC ZEAMĂ DE LĂMĂIE.IN TIMP CE SE ADAUGĂ ULEIUL ȘI LĂMĂIA NU SE OPREȘTE MIXERUL.SE FACE MAIONEZĂ CĂT TREBUIE PENTRU UMPLUTURĂ ȘI PENTRU ORNAT.DE REGULĂ SE FACE CAM 500 DE GR.DUPĂ CE S-A FĂCUT MAIONEZA ,DUPĂ CE S-AU RĂCIT CARTOFII ȘI MORCOVII,SE TAIE IN BUCĂȚELE FOARTE MICI .LA FEL SE TAIE ȘI GOGOȘARII ,CASTRAVEȚII ȘI ALBUȘUL DE LA OUĂ.SE AMESTECĂ TOATE LEGUMELE ȘI APOI SE PUN 2 LINGURI DE MAIONEZĂ ȘI 2 LINGURI DE MUȘTAR.MUȘTAR SE PUNE ȘI IN MAIONEZĂ.SE PUNE COMPOZIȚIA PE UN PLATOU ȘI APOI SE ORNEAZĂ CU MAIONEZĂ ,BUCĂȚELE DE GOGOȘAR ,BUCĂȚELE DE CASTRAVETE,BUCĂȚELE DE ALBUȘ ȘI PĂTRUNJEL TOCAT MĂRUNT.



PIFTIE


SE PUNE CĂPĂȚĂNĂ DE PORC ȘI PICIORUȘE DE PORC LA FIERT.IN PREALABIL TREBUIE SĂ FIE FOARTE BINE SPĂLATE.SE PUN INTR-O OALĂ DE 10 LITRI.SE FIERBE PĂNĂ AJUNGE APA LA JUMĂTATEA OALEI.SE ADAUGĂ FOARTE MULT USTUROI PISAT ȘI PIPER.APOI SE SCOT OASELE ȘI SE LASĂ IN OALĂ NUMAI CARNEA DE PE OS.SE PUNE CARNEA IN VASE ADĂNCI ȘI SE ADAUGĂ ZEAMA STRECURATĂ.SE PUNE LA RECE.DACĂ ESTE FRIG AFARĂ SE PUNE AFARĂ .DACĂ ESTE CALD SE PUN VASELE IN FRIGIDER.ATENȚIE! NU SE PUN IN CONGELATOR.NICI TOBA NU SE PUNE IN CONGELATOR.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu